Härligt skolbesök

Museibesokare FEJJAN

Nyligen hade Lugnets skidmuseum finfrämmande. Det var elever i årskurs 6 på Centrumskolan i Växjö som besökte museet tillsammans med sina nya vänner från Främbyskolan i Falun.

Bakgrunden är att Centrumskolan vunnit Vasaloppets skolutmaning som innebär att eleverna kommer att ha som målsättning att åka UngdomsVasan över nio kilometer.

Flera av dessa elever hade inför den här vintern aldrig stått på skidor. Nu fick de utrustning och genom Skidchansen möjlighet att komma till Falun och träna skidor. Skidchansen är ett samarbete mellan Växjö- och Falu kommuner, samt företag och organisationer med kopplingar inom dessa kommuner.

En del av programmet var besök i Faluns stora hopptorn för att se utsikten och uppleva en annan sida av skidsporten. Vi kan lova att det blev flera aha-upplevelser för barnen som stortrivdes i tornet.